Jesień przywitała nas w tym roku iście letnim klimatem, więc niech to łagodne wejście w ten jesienny czas będzie także wspaniałym zwiastunem smacznych nowości w menu naszej restauracji.
Jak zawsze Szef Kuchni Antoine Lopez zapewnia kulinarną podróż po najsmaczniejszych zakątkach całego globu – francuska klasyka, śródziemnomorska lekkość, regionalne łódzkie przysmaki – prawdziwie kosmopolityczna mieszanka.
Wśród stałych pozycji bogate deski mięs i serów francuskich, a dla fanów surowizny najwyższej jakości polecamy startery, czyli śródziemnomorski tatar wołowy lub gravlax z łososia w glazurze z atramentu kałamarnicy (nero di sepia). Świeżości łososia można także spróbować wraz z sałatką, gdzie gravlaxowi towarzyszy pomarańczowa nuta. Polecamy także jesień na talerzu, czyli sałatkę z pieczonym camambertem, orzechami włoskimi, jabłkiem, dressingiem z syropu klonowego i innymi pysznościami.
Wśród zup nie zabraknie cenionych przez gości klasyków, czyli zupy cebulowej czy łódzkiej zupy gruszkowej, a dołączą do nich także fantastyczne nowości, czyli sezonowy krem z dyni z migdałami oraz krem z kasztanów!
Na gości czekają także genialne dania główne i każdy na pewno znajdzie coś odpowiedniego dla swoich kubków smakowych. Na fanów makaronów czeka tagliatelle z serem typ blue z orzechami włoskimi i gruszką. Nowe menu zadowoli także fanów popularnych burgerów, których zapraszamy zarówno na wersję mięsną jak i wege - fantastyczne dodatki oraz dymienie rozmarynem sprawi, że smak burgera pozostanie na długo w pamięci.
Zapraszamy także do wypróbowania polędwiczki wieprzowej z aksamitnym puree z dyni, goleni jagnięcej wędzonej w tymianku czy przygotowanej z najwyższą starannością karkówki z jelenia duszonej przez 48h. Amatorów ryb oczarować powinien łosoś teriyaki z japońskim zacięciem podawany z ryżem jaśminowym oraz warzywami z grilla.
Szef Kuchni pomyślał także o tych, którzy kochają słodkości i przygotował jesienne odsłony klasycznych deserów, czyli dyniowo-waniliowe crème brulee, pannę cottę z zieloną herbatą, pistacjami i orzechami włoskimi, a także czekoladowy fondant z malinami czy tiramisu.
Restauracja Stare Kino zaprasza w swoje progi całe rodziny, bo w naszym menu znajdą Państwo także pozycje stworzone specjalnie dla najmłodszych.
Zachęcamy do zapoznania się z nową sezonową kartą - pełne menu dostępne jest tutaj.
Goście restauracji mogą zgłębić nowe smaki menu poprzez wybór specjalnie przygotowanych zestawów degustacyjnych, w których znajdują się wybrane przystawki, dania główne oraz mini desery.
Co piątek w restauracji serwowana jest kolacja w formie bufetu w cenie 69zł/os. podczas koncertu z muzyką na żywo. Na wydarzenia zapraszamy nie tylko miłośników dobrego jedzenia, a także i muzyki. Co tydzień wybieramy się w podróż pełną smaku i słodkich dźwięków jazzu, bluesa czy muzyki filmowej. Szczegółowe informacje o nadchodzących wydarzeniach znajdą Państwo na Facebooku – zapraszamy!
tel. +48 42 207 32 03