Już w czerwcu pod hasłem przewodnim "Cztery kolory, cztery smaki" odbędzie się 16 edycja Festiwalu Dobrego Smaku. Serdecznie zapraszamy na to wydarzenie w Łodzi!
10 dni kulinarnej uczty, muzyki, tańca i filmu! 16 edycja Festiwalu rozpocznie się 7 i potrwa do 16 czerwca. W pierwszych dniach trwania festiwalu wybrane restauracje będą serwować potrawy hiszpańskie. 12 czerwca rozpocznie się właściwa część festiwalu, której tematem przewodnim są Cztery kolory. Cztery smaki. W tej edycj organizatorzy pozostawiają restauratorom, cukiernikom i barmanom pełną dowolność - serwowane potrawy mają zawierać cztery kolory i cztery smaki.
7 czerwca w naszych przestrzeniach przy Piotrkowskiej 120 odbędzie się oficjalne otwarcie Festiwalu. Tego wieczoru, z okazji podpisania porozumienia Łodzi z miastem Murcja, będziemy gościć delegację z Hiszpani. Podczas inauguracji zachwycać się będziemy tańcem flamenco i podziwiać modę inspirowaną Hiszpanią.
PROGRAM:
Restauracja NÓŹ w OFF Piotrkowska
Kuchnia hiszpańska w OFF’owych restauracjach
Stare Kino, Piotrkowska 120 / Wejście tylko z zaproszeniami
Wstęp wolny 18:00-22:00
Koncert gitarowy/ Występ tancerzy flamenco/ Drobny poczęstunek przy dobrej muzyce/ Kino nocne
Księży Młyn/ Wstęp wolny 10:00-17:00
Paryskie śniadanie Maison / Rodzinny obiad Fatamorgana / Kawa i francuska słodycz w Znikąd Donikąd / Pokaz mody motocyklowej / Plener malarski / Koncert muzyki francuskiej / Turniej boule
Uroczysta kolacja w Starym Kinie by Antoine Lopez
Wyszukane francuskie menu przygotuje Antoine Lopez / Bufet on inclusive w promocyjnej cenie / Koncert muzyki francuskiej
Cztery smaki/Cztery kolory
Plebiscyt na najlepszą potrawę – głosowanie poprzez aplikację / Ocenia niezależne Jury i Festiwalowicze
17.06 Gala – Rozdanie nagród
O godz. 18:00 w restauracji „Na Zdrowie” (ul. Zdrowie 8, Łódź).